Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-05, 10:38
Madzia8109, jestem ciekawa czy jesli Ty bys potrzebowala krwi po jakims wypadku tez nie chcialabys jej otrzymac ( i umrzec ) bo sa w niej brudy, bakterie...:| krew juz uratowala nie jednemu czlowiekowi... np. mojej przyjaciolce...gdyby nie dostala odpowiedniej ilosci krwi zmarla by...
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Madzia8109, takie gadanie jest wyrazem Twojej małej wiedzy na ten temat .. więc może dowiedz się więcej a później się wypowiadaj... skupiłaś sie na kilku przypadkach: kiedy krez nie została dokładnie przebadana czy coś w tym stylu... ale takich przypadków jest tak niewiele że w ogóle nie są uwzględniane w statystykach...
krew jest bardzo potrzebna i jak tylko będę mogła na pewno pójdę oddać i swoją...
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Ja nie oddaję krwi i robię to dla dobra innych. Przecież krew jest nośnikiem nie tylko pożytecznuch składników ale i wszystkich brudów, ...
Oddawanie krwi dla innych to tak naprawdę wyświadczanie im tzw. niedźwiedziej przysługi.
Ciekawa opinia. Jesteś Świadkową Jehowy ? Dysponujesz jakimiś poważnymi badaniami na temat przetaczania krwi ?
Na co dzień nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale przecież w każdej chwili życie bliskiej nam osoby może zależeć od tak prostej metody leczenia jaką jest transfuzja.
Ba, może to być nawet nasze życie.
Przecież dar krwi nic nas nie kosztuje. Chwila niepokoju, małe ukłucie i po krzyku, krew oddana. Krew która może komuś uratować życie.
Ja tam wolę dostać krew "troszkę brudną" i przeżyć niż umrzeć.
pozdro
_________________ Wesprzyj honorowe krwiodawstwo.
Oddaj krew lub kup gadżet
http://sklep.krewniacy.pl/
ja chcę oddawać krew ale nie mam możliwości.... Bez sensu jest to, że żeby móc oddać krew trzeba mieć 18 lat...:/
jest chłopak, który potzrbuje krwi 0 Rh+.. jeżeli ktoś chciałby pomóc to prosze o kontakt... 6357917..
Krew jest święta i pod żadnym pozorem nie wolno jej przetaczać czy spożywać (krew zwierząt, bo nie sądzę by ktoś chciał pić ludzką).
Sam Bóg to powiedział! A On zawsze wie co jest dla ludzi najlepsze.
Poza tym istnieją metody alternatywne leczenia bez użycia krwi albo stosowanie preparatów zbliżonych działaniem do krwi.
A tak w ogóle to nie pisze się "Świadkową Jehowy" lecz "Świadkiem" bez względu na to czy to kobieta czy mężczyzna.
I proszę o trochę szacunku dla imienia naszego Boga!
_________________ "Na tego, kto ma zrozumienie, nagana oddziałuje lepiej niż na głupiego sto uderzeń" (Przysłów 17:10)
Krew jest święta i pod żadnym pozorem nie wolno jej przetaczać czy spożywać (krew zwierząt, bo nie sądzę by ktoś chciał pić ludzką).
Sam Bóg to powiedział!
Poproszę odnośny cytat z dokładnymi danymi bibliograficznymi.
Aha, i jak to się ma zatem do spożywania krwi i ciała Chrystusa pod postacią Komunii św.?
Cytat:
I proszę o trochę szacunku dla imienia naszego Boga!
Nikt Twojego Boga nie obraził, pognieciony użył tylko żeńskiej wersji rzeczownika "świadek", więc się nie unoś.
Sam Bóg to powiedział!
... taaa?? poproszę księgę rozdział i werset... bo czytam Biblię i nic takiego tam nie wyczytałam... Chyba, że Ty poprostu masz jakieś objawienia... To wtedy przepraszam...
Wysłany: 2007-10-15, 18:34
Polecający: sam trafiłem ;]
Cytat:
Sam Bóg to powiedział!
brzmi jak jakies "wyznanie" z glebi afryki. A jesli ta krew moze uratuje komus zycie? To co wtedy? Tak samo organy, tez sa swiete? Czyli czlowiek tez jest swiety? Ale w porownani z kim , ze zwierzetami?
_________________ "I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że Ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami..."
Możecie mi podpowiedzieć jakie warunki trzeba spełnić aby móc oddać krew? I co ze sobą trzeba wziąć do pkt krwiodastwa? ba może ktoś zna takie pkt we Wrocławiu? Byłbym bardzo wdzięczny bo już od jakiegoś czasu miałem się tam wybrać ale wciąż z "leniustwa" nie mam czasu poszukać wymagań i miejsca krwiodastwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum