Po jakim czasie od wyleczenia (jeśli ktoś długo bierze leki, a to choroba uleczalna)można zostać dawcą? Biorę leki, ale jeszcze tylko przez ok. miesiąc a potem chciałabym...
Czy ktoś wie?
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
krwiodawstwo jest super z wielu względów
przede wszystkim ratuje ludziom życie
a pośrednio ma się dzień wolny od pracy/szkoły
nie mam osiemnastki więc krwi oddawać nie mogę, ale jak tylko skończę to będę się wysysać regularnie, zwłaszcza, że mam idealną krew, by zostać dawcą
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
Oddawałem krew w swoim życiu 5 razy.I nie zamierzam nad tym poprzestać.Jestem z tego dumny, że chociaż tym mogłem się przyczynić do tego, że komuś pomogłem w potrzebie.
Wysłany: 2008-05-06, 15:38
Mam krew 0 Rh+ więc byłabym "krwistym ideałem", ale niestety zbyt rzadka krew (ogólne anemiczne kłopoty) i zrosty na żyłach psują cały urok mojej krwawej cieczy.
_________________ Älä sano: "Minä rakastan sinua". Anna minun tuntea se!
Do tej pory oddawałam raz. Natknęłam się na ten temat i przypomniało mi się, że przecież już od jakiegoś czasu mogę oddać znów:) Będę musiała się przejść do punktu krwiodawstwa. Ciekawe czy mają jeszcze moje wyniki badań z poprzedniego razu ;P
_________________ Dum spiro, spero
"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji"
A u mnie jakoś tak słabo z tą regularnością. Niby oddaję, w mniej więcej równych odstępach czasu, ale czynnością, którą wykonuję o wiele bardziej regularnie póki co jest piercing, więc znowu będę musiała przełożyć wizytę w punkcie krwiodawstwa. A szkoda, bo wbrew pozorom oddawanie krwi jest całkiem przyjemne, zwłaszcza, że w punkcie, w którym to robię na ogół jest bardzo wesoło ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum