jak zimno to narzekają, gorąco teeeeeż.
no cóż.
taka mentalnośc.
To nie sprawa mentalności, tylko naszych organizmów. Nie jesteśmy przystosowani do skrajnych temperatur i dlatego większości one nie odpowiadają. Tyle.
Dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, co naprawdę znaczy słowo: gorąco. Hala w której pracuję, jest co prawda nieduża, ale pozbawiona okien, więc generalnie przy obecnej pogodzie panuje tam koszmarny zaduch. Ale prawdziwa zabawa zaczyna się w momencie, gdy włączany jest piec, w którym wypalają elementy dekoracyjnych płytek, które potem składamy. Oficjalnie odnotowana temperatura w hali wynosi wtedy 42 stopnie przy zamkniętym piecu, przy otwartym ciut więcej I siedzimy tak przez 8 godzin. Więc nie narzekać na upał, bo to są dopiero Hawaje.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
To ty chyba nigdy nie byłeś w Gorzowskim empiku, w którym temperatury z braku klimatyzacji są w leie wprost zabójcze. Narzekanie na klimatyzację, to dla mnie efekt przegrzania mózgu.
Klimatyzacja to zużycie energii, a zbyt zużycie energii prowadzi do efektu cieplarnianego, czyli do jeszcze większego zapotrzebowanie na klimatyzację. Błędne koło.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
A ja bardzo uwielbiam upały do 37 stopni, a dziś jest gorąco w Rostock więc jest idealna pogoda tylko dużo chmurek na niebie ale jutro już ma się pogorszyć pogoda
Ja tez uwielbiam upały, znosze je na kilka sposobów, zimne piwko, wypady nad jezioro ze znajomymi, rozebranie sie do samych krótkich spodenek itp. Najlepiej jest jak dwa pierwsze sposoby łączą sie ze sobą
_________________ "Seks bez miłości to puste doświadczenie. Ale wśród pustych doświadczeń to jedno z najlepszych."
Ostatnio zmieniony przez kanarinho18 2008-08-07, 15:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum