• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Colorblind
2008-05-09, 16:19
Autor Wiadomość

bro  

Wysłany: 2008-01-10, 00:20   

panie old spirit czyżby nasza dyskusja została zakończona?

Asef 

Wysłany: 2008-01-12, 10:56   

pysiu24 napisał/a:

Na podstawie tego tekstu i tego, że św Paweł w swoich listach często się "usprawiedliwiał" opiera się to, że to On był fałszywym apostołem. Niestety nie przekonuje mnie to, św Piotr obdarzony Duchem Świętym i umiłowany uczeń Chrystusa - chyba poznałby w nim fałszywego apostoła, a tym czasem popiera jego działalność a LUDZIE po 2000 tys. lat nie obdarzeni Duchem Świętym twierdzą, że wiedzą lepiej od Niego.

No to polecam abyś to przeczytał, a dowiesz się więcej o historii Pawła:

Święty Paweł czy szalony Szaweł?

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,2406

Stosunek do Prawa

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,206

Porównane tam jest to co mówi Jezus z tym co mówi Paweł, z tego można wywnioskowac, że zdania Pawła różnią się od tego co mówił Jezus.Ale polecam wejsc i przeczytac.

Chrześcijaństwo czy paulinizm?

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1035

pysiu24 napisał/a:

Coraz bardziej utwierdzam się w nieomylności Kościoła Katolickiego...

To polecam przeczytanie:

HISTORIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

http://mesjasz.pun.pl/viewtopic.php?id=112

Dogmaty katolickie niezgodne z Pismem Świętym

http://mesjasz.pun.pl/viewtopic.php?id=105

pysiu24 napisał/a:

Nie będę cytował tego co sam zacytowałeś. Uważane za bluźnierstwo tak? Hmmm. a co powiesz na ten temat
http://www.voxdomini.com.pl/vox_art/lanciano.html

"Badania wykazały:(..)
Dobra konserwacja Ciała i Krwi, pozostawionych w stanie naturalnym przez dwanaście wieków i wystawionych na działanie czynników atmosferycznych i biologicznych, jest zjawiskiem nadzwyczajnym, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że w tkankach mięśnia sercowego, z których się składa Ciało Cudownej Hostii nigdy nie znaleziono żadnych śladów soli lub materiałów konserwujących, używanych nawet w dawnych czasach w celach mumifikacji. Krew zaś, gdyby była wzięta z martwego ciała szybko uległaby rozkładowi."
To tekst z tamtej strony wzięty.
Są także inne cuda eucharystyczne. Uznałbym je wszytkie raczej, jako znak od Boga o tym, że wiara w transsubstancję jest właściwa i w tym miejsicu wcale się KK nie myli... A nawet więcej powiem - uznałbym to nawet na ogólne poparcie przez Boga działalności KK mimo wielu jego błędów (za które JPII przeprosił). - ale to nie temat o tym.

Nie mam żadnych dowodów, ale słyszałem, że ostatni taki cud był we Francji w 1999 roku - ponoć było to nawet zarejestrowane w telewizji... no ale niestety nie znalazłem źródła.
Możecie mi mówić, że sfałszowane, okłamane, czy coś tam - nie przekona mnie to...

A doczytałeś do końca ?

Cytat:
„Zaś twierdzenie, że ofiara mszy, jest taką samą ofiarą, co ofiara krzyżowa i że jest jej równa, jest nie tylko herezją, ale wprost bluźnierstwem przeciwko Bogu najwyższemu! Jezus bowiem nie ustanowił żadnego „misterium" eucharystycznego (w rozumieniu hierarchów Kościoła) ale wyłącznie obrządek upamiętniający jego zbawczą śmierć.

Po za tym takie coś ja uważam za zwykłe zwiedzanie ludzi za pomocą cudów rzekomo pochodzących od Boga, które są uważane za cuda, po to by uświadomic ludziom, że to są cuda od Boga pochodzące.Jeśli ktoś zna sie dobrze na Bibli od razu się zorientuje, że to są "fałszywe cuda" - nie pochodzące od Boga.
Jezus nie ustanowił Eucharystii, więc jeśli on tego nie ustanowił, to mogę uznac ze Eucharystie mógł ustanowic „szatan” by ludzie to czynil, by ich np zwiesc.

Ap. 13, 14 I zwodzi mieszkających na ziemi przez one cuda, które jej dano czynić przed bestyją, mówiąc obywatelom ziemi, aby uczynili obraz onej bestyi, która miała ranę od miecza, ale zasię ożyła.

Do reszty ustosunkuje się później.

pysiu24  

Wysłany: 2008-01-14, 17:42   

No to poczytałem sobie już na racjonaliście te teksty i jestem zmęczony... czytałeś może komentarze do tych tekstów? Bo w pełni się z nimi zgadzam :) , oczywiście z tymi krtytykującymi te teksty, które zaprzeczają same sobie :] Opierają się na tekstach Biblii, a zarazem podważają jej wiarygodność. Oceniają wg własnych rozważań co można uznać za prawdziwe w Biblii a co nie (bo nie jest to racjonalnie możliwe np. wskrzeszenie Łazarza) a to jest dla mnie absurdalne...

To co mi podałeś nie zmieniło faktu, że Piotr nie potępił Pawła, lecz nazwał go umiłowanym bratem. Ciekawe kiedy się pojawi jakiś tekst najeżdżający św Piotra i Jana i Mateusza i w ogóle wszystkich...
Ale dobra, nie będę się już czapiał - mam powoli dość tej niekończącej się kowersacji. Poza tym nie jest to za bardzo temat rozmowy

Asef napisał/a:
HISTORIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

http://mesjasz.pun.pl/viewtopic.php?id=112

Nie czytałem tej całej Historii Kościoła - wiem, że Kościół wiele razy popełnił ogromne błędy, ale nie potrafię się do tego ustosunkować. Mam niestety za małą wiedzę na ten temat - a poza tym to chyba nie tyczy się tamatu... w ogóle chyba zeszliśmy z GRYFA na krytykę KRK - trzeba by chyba utworzyć nowy temat (w którym nie podejmę dyskusji - niech ktoś mądrzejszy to zrobi)

Asef napisał/a:
Po za tym takie coś ja uważam za zwykłe zwiedzanie ludzi za pomocą cudów rzekomo pochodzących od Boga, które są uważane za cuda, po to by uświadomic ludziom, że to są cuda od Boga pochodzące.Jeśli ktoś zna sie dobrze na Bibli od razu się zorientuje, że to są "fałszywe cuda" - nie pochodzące od Boga.
Jezus nie ustanowił Eucharystii, więc jeśli on tego nie ustanowił, to mogę uznac ze Eucharystie mógł ustanowic „szatan” by ludzie to czynil, by ich np zwiesc.

Ap. 13, 14 I zwodzi mieszkających na ziemi przez one cuda, które jej dano czynić przed bestyją, mówiąc obywatelom ziemi, aby uczynili obraz onej bestyi, która miała ranę od miecza, ale zasię ożyła.

Eucharystia to upamiętnienie Ostatniej Wieczerzy i śmierci Jezusa - Jezus mówiąc "to czyńcie na moją pamiątkę" ustanowił eucharystię... a nie szatan. Wiem, że chodzi Ci dokładnie o przeistoczenie - możesz więc powiedzieć, że nie szatan ustanowił eucharystię, lecz ją przekształcił, ubogacił... czy coś w tym rodzaju :kwasny:
Poza tym przerażasz mnie tym cytatem - jak Twoim zdaniem rozpoznać, który cud jest od Boga a który od szatana? Zauważ też - w ewangeliach napisane jest o tym, że cuda Chrystusa uznawano też za pochodzące od szatana, by zwieść lud.

Tak wracając do tematu, to mam pytanie. Interesuje mnie to - czy GRYF, wie kiedy nastąpi przepowiadany koniec świata tzn. kiedy On zstąpi na obłoku i spełnią się wszystkie proroctwa Jezusa - jeśli wie to czy może nam o tym powiedzieć?

Bellum  

Wysłany: 2008-02-20, 23:18   W imieniu Olda

Witaj "bro". Oczywiście dyskusję możemy kontynuować. Przepraszam - przeoczyłem Twoją ostatnią odpowiedź. Chciałem odpowiedzieć teraz jednak zapomniałem hasła i po wielu próbach skrypt zablokował moje konto. Poprosiłem więc Belluma, by wstawił poniższą odpowiedź w moim imieniu na forum.

old spirit napisał/a:
Przecież to właśnie napisałem

bro napisał/a:
Pojechałem dalej, że cała Biblia może być zafałszowana (a właściwie skąd wiadomo, że nie jest?)

Zostało to udowodnione, że cała nie jest. Np. niektóre teksty zawierają fakty potwierdzone historycznie.

old spirit napisał/a:
które to teksty można zaliczyć do "mieszania"? (...)A o jaki problem konkrtenie Ci chodzi?

bro napisał/a:
wcześniej napisałem :
Dlaczego używacie pojęć takich jak Bóg, Niebo itp. skoro dla Was te pojęcia zawierają inną treść. Jak dla mnie

używanie pojęć, którym nadajecie nową treść to manipulacja.

Używam tych pojęć, ale w trakcie dyskusji tłumaczę w jaki sposób rozumiane jest to pojęcie w świetle wiedzy Gryfa. Dlaczego zakładasz, że to np. ja nadaję nową treść tym pojęciom, a nie, że treści tym pojęciom przypisywane były fałszem? Wedle wiedzy o której mówimy, treści jej pojęć podstawowych (Bóg, Niebo) są treściami pierwotnymi, a te, którymi posługują się religie - wtórnymi, zafałszowanymi. Tak więc nadawanie pojęciom Bóg, Niebo - treści religijnych

jest manipulacją, a nie na odwrót.

old spirit napisał/a:
Toż nic nie może być ukrytego?

bro napisał/a:
Mam sceptyczne podejście do twierdzeń w stylu : To co powiedziałem jest prawdą, ponieważ nikt o tym

wcześniej nie powiedział, bo chciał zostawić to ukryte.

A kto tak mówi? Rozmawiasz ze mną obecnie. Powiedziałem coś takiego w którymś momencie? Nie. Ja nie mówię jaka jest prawda, ja określam - co w danym systemie wiedzy uważa się za prawdę. Nie wiem jaka jest prawda. Mogę jedynie wierzyć, że to lub tamto. Mogę mieć poczucie pewności na bazie różnych przesłanek, ale to wciąż będzie tylko poczucie, więc nie istnieje możliwość weryfikacji co do słuszności, czy też omylności moich przekonań.

old spirit napisał/a:
Dlatego właśnie polecam ustosunkowywać się krytycznie do tekstów GRYFA, a nie Asefa

bro napisał/a:
Przecież to Asef założył tutaj temat i się wypowiedział, a nie GRYF.

Tak więc jak widzę wygodniej Ci dyskutować z interpretacją, do tego skrzywioną - Asefa, niż z samym źródłem? Twoja wola, ale działając w ten sposob zdradzasz jedynie, że temat ten traktujesz marginalnie, powierzchownie, nie chcesz dyskutować merytorycznie z treściami tego systemu wiedzy, a jedynie przepychać się w obliczu ułomnych interpretacji.

old spirit napisał/a:
Rozumiem, że dla niektórych będzie to jakąś formą dowartościowywania się.

bro napisał/a:
Rozumiem, że dla Ciebie pytanie się w celu wyjaśnienia nieścisłości jest automatycznie

dowartościowywaniem się?

To jak to w końcu z Tobą jest? Chcesz wyjaśnień, czy dyskusji z ułomną interpretacją? Napisz konkretnie - o jakie, rzekome nieścisłości Tobie chodzi.

old spirit napisał/a:
A wszystko co ponad - jest nie mile widziane?

bro napisał/a:
Po tym jak się chciałem dowiedzieć o Arkę Przymierza, mam wątpliwości.

Przybliż mi tę sprawę, bo bez tego nie mogę się odnieść do Twoich wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie old spirit

bro  

Wysłany: 2008-02-20, 23:47   

Bellum napisał/a:
Zostało to udowodnione, że cała nie jest. Np. niektóre teksty zawierają fakty potwierdzone historycznie.
Tylko niektóre fakty historyczne o których piszesz nie mają związku z tym kto będzie/nie będzie mesjaszem, jak rozpoznać itd. Więc aby uzupełnić, nie chodzi o kwestię samej historii, a kwestie poziomu merytorycznego przekazu.

Bellum napisał/a:
Używam tych pojęć, ale w trakcie dyskusji tłumaczę w jaki sposób rozumiane jest to pojęcie w świetle wiedzy Gryfa.
Z tego co czytałem nie było tłumaczone normalnie, jak podczas dyskusji (oczywiście to jest subiektywna ocena, więc tutaj zakończmy polemikę, Ty uważasz, że używasz, ja uważam, że nie)

Bellum napisał/a:
Dlaczego zakładasz, że to np. ja nadaję nową treść tym pojęciom, a nie, że treści tym pojęciom przypisywane były fałszem?
Pisałem o tym.

Bellum napisał/a:
Tak więc jak widzę wygodniej Ci dyskutować z interpretacją, do tego skrzywioną - Asefa, niż z samym źródłem?
Ale temat nie wyszedł od źródła, jak to nazywasz, ale od Asefa. Podobnie jak pytanie (późniejsze) o kwestie merytoryczne (chyba?) miało miejsce, tak samo pytanie o samą sensowność wypowiedzi miało miejsce.

Bellum napisał/a:
To jak to w końcu z Tobą jest? Chcesz wyjaśnień, czy dyskusji z ułomną interpretacją? Napisz konkretnie - o jakie, rzekome nieścisłości Tobie chodzi.
To jak to jest, przeczytałeś wszystkie wypowiedzi w tym temacie, czy łapiesz się pojedynczych, które Ci pasują?

Bellum napisał/a:
j/w nie mam zamiaru po raz kolejny pisać tego samego

tedwa  

Wysłany: 2008-02-21, 13:38   

Widzę, że toczy się tu bardzo poważna rozmowa... bardzo mnie to zainteresowało i chciałbym aby obie strony wysłuchały co ma do powiedzenia na ten temat red. Jerzy Marek Ezoteryczny.
http://pl.youtube.com/watch?v=PVXzy0MSiNg
Nie ufaj podróbkom!

old spirit  

Wysłany: 2008-02-21, 16:38   
   Polecający: dzięki znajomym z sieci

bro napisał/a:
old spirit napisał/a:
Tylko niektóre fakty historyczne o których piszesz nie mają związku z tym kto będzie/nie będzie mesjaszem, jak rozpoznać itd. Więc aby uzupełnić, nie chodzi o kwestię samej historii, a kwestie poziomu merytorycznego przekazu.

Jeśli chodzi o weryfikację tożsamości mesjasza - oczywiście zahaczamy o nieweryfikowalne. Jeśli chodzi o poziom merytoryczny przekazu, to posłużyłeś się pewną efemerydą. Przekaż niesie ze sobą pewne treści, jeśli chodzi o merytorykę, to zależy od nas - czy będziemy dyskutować i ustosunkowywać się właśnie merytorycznie, czy też nie w związku z prezentowanymi treściami.

Bellum napisał/a:
Używam tych pojęć, ale w trakcie dyskusji tłumaczę w jaki sposób rozumiane jest to pojęcie w świetle wiedzy Gryfa.
Z tego co czytałem nie było tłumaczone normalnie, jak podczas dyskusji (oczywiście to jest subiektywna ocena, więc tutaj zakończmy polemikę, Ty uważasz, że używasz, ja uważam, że nie)[/quote]

Używam. Gdy dyskusja siłą rzeczy zahacza o pojęcia, których określenia w systemie wiedzy są odmienne od powszechnie funkcjonujących - zawsze to nadmieniam. podobnie uczyniel tutaj, na tym forum, w tym właśnie wątku (ostatni akapit): http://www.forumnasze.net...1,30.htm#114576
Tak więc, jak widac, nie chodzi o to, ze Ty uważasz tak, a ja inaczej. Włąśnie widnieje dowód, że ja tłumaczę te pojęcia. Dodatkowo Asef przytoczył przecież teksty GRYFA w których dokładnie wyjaśnione jest w jaki sposób wygląda Niebo w tym systemie wiedzy i kim jest tzw. "Bóg". Zrobił to tutaj:

http://www.forumnasze.net...1,15.htm#114375

Tak więc jak widać, że zupełnie nie masz racji. Pojęcia te doskonale są wyjaśnione w tym wątku.

Cytat:
old spirit napisał/a:
Dlaczego zakładasz, że to np. ja nadaję nową treść tym pojęciom, a nie, że treści tym pojęciom przypisywane były fałszem?
Pisałem o tym.

Pisałeś o zabawie w filozofię, a ja Ci odpisałem, że filozofia waśnie stanowi jedyne narzędzie weryfikacyjny w przypadku treści o których próbujemy dyskutować. Pisałeś także, że należałoby wyjaśnić co to znaczy "treści właściwe" - odpowiadam. W konkretnie omawianym przypadku chodzi o to, że może się okazać, iż określanie pojęć w świetle wiedzy Gryfa jest prawdziwe, a funkcjonujące dotąd - fałszywe. Tak więc dlatego napisałem, że zbyt łatwo ferujesz wyroki pisząc, że posługiwanie się takim językiem pojęć jest manipulacją, bo może być dokładnie na odwrót, czyli - posługiwanie się obecnie rozumianymi pojęciami (Bóg, Niebo) jest manipulacją.

Cytat:
old spirit napisał/a:
Tak więc jak widzę wygodniej Ci dyskutować z interpretacją, do tego skrzywioną - Asefa, niż z samym źródłem?
Ale temat nie wyszedł od źródła, jak to nazywasz, ale od Asefa. Podobnie jak pytanie (późniejsze) o kwestie merytoryczne (chyba?) miało miejsce, tak samo pytanie o samą sensowność wypowiedzi miało miejsce.

Czy to jest aż tak trudne? Przecież Asef przedstawia nie swoją, a wiedzę GRYFA. Jeśli coś przeinacza lub nie potrafi z racji nie pełnego się z nią zaznajomienia na coś odpowiedzieć, to Ty właśnie będziesz przy tym obstawał? Zadajesz więc pytania tylko po to, by nie uzyskać odpowiedzi?? Odpowiem na każde Twoje pytanie w związku z kwestiami merytorycznymi, a Ty wybieraj, czy chcesz obstawać wobec problemów Asefa, czy dyskutować merytorycznie.

Cytat:
old spirit napisał/a:
To jak to jest, przeczytałeś wszystkie wypowiedzi w tym temacie, czy łapiesz się pojedynczych, które Ci pasują?

Tak to jest, ze przeczytałem wszystkie Twoje pytania i na każde odpowiedziałem, jeśli sądzisz, że jest inaczej - wystarczy wskazać (odnośnik), w którym miejscu nie odpowiedziałem. Wtedy przyznam Ci rację i odpowiem. Jeśli żądasz ode mnie odpowiedzi na wszystko co zawarli w swych postach inni użytkownicy, odpowiadam - odpowiedziałem na wszystko ptaqowi i w niedługim czasie odpowiem pysiowi24.

Cytat:
old spirit napisał/a:
j/w nie mam zamiaru po raz kolejny pisać tego samego

Przewertowałem to wszystko. Odpowiadam - Gryf nie posiada zagubionej Arki Przymierza o której wspominają teksty biblijne.

Pozdrawiam

japkowe_drzewko  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-02-21, 16:49   
   Polecający: Martina

Aha, Ty chcesz chyba powiedzieć że Gryf jest mesjaszem a nie posiada zagubionej Arki Przymierza o której wspominają teksty biblijne oO'

um papa

bro  

Wysłany: 2008-02-21, 17:42   

old spirit napisał/a:
Tak więc jak widać, że zupełnie nie masz racji. Pojęcia te doskonale są wyjaśnione w tym wątku.
A wróć, masz rację, źle spojrzałem. Przepraszam, rzeczywiście nie Ty. Natomiast same pojęcia zostały wyjaśnione dopiero po tym jak się okazało, że "że nie ma takiego Boga co by przenikał wszystko i wszystko wiedział i by był wszystkowiedzący i wszechmogący", a nie zostały przedstawione na samym początku, co zupełnie zmieniłoby wydźwięk.

old spirit napisał/a:
Pisałeś o zabawie w filozofię
Pisałem o kwestii kulturowej i znaczeniu jakie panuje w życiu codziennym. Dlatego co do kwestii manipulacji nie zmieniam zdania.

old spirit napisał/a:
Czy to jest aż tak trudne? Przecież Asef przedstawia nie swoją, a wiedzę GRYFA.
To on opisywał swoje spotkanie z mesjaszem, a nie spotkanie GRYFA z mesjaszem :/

old spirit napisał/a:
Tak to jest, ze przeczytałem wszystkie Twoje pytania i na każde odpowiedziałem, jeśli sądzisz, że jest inaczej - wystarczy wskazać (odnośnik), w którym miejscu nie odpowiedziałem. Wtedy przyznam Ci rację i odpowiem.
Prześledź jeszcze raz te wypowiedzi nasze, nie chodziło o konkretne pytania, ale o samo pytanie, samą weryfikację.

old spirit  

Wysłany: 2008-02-21, 19:27   
   Polecający: dzięki znajomym z sieci

bro napisał/a:
Natomiast same pojęcia zostały wyjaśnione dopiero po tym jak się okazało, że "że nie ma takiego Boga co by przenikał wszystko i wszystko wiedział i by był wszystkowiedzący i wszechmogący", a nie zostały przedstawione na samym początku, co zupełnie zmieniłoby wydźwięk.

Jak to nie na początku? Przecież Asef wyjaśnił to pojęcie w otwierającym wątek poście. Bro! Gdy tylko padło słowo Bóg, Asef zaczął wyjaśniać o jakiego 'Boga" chodzi. Tak więc gdy tylko pojawiła się kwestia "Boga", Asef zwrócił uwagę, że pojęcie to jest zupełnie odmienne od przedstawianego przez kapłanów, tak więc nie wiem o co Ci chodzi?

Cytat:
old spirit napisał/a:
Pisałeś o zabawie w filozofię
Pisałem o kwestii kulturowej i znaczeniu jakie panuje w życiu codziennym. Dlatego co do kwestii manipulacji nie zmieniam zdania.

Manipulacją byłoby, gdyby te pojęcia nie były wyjaśniane, a są. Wyjaśniane jest, że właśnie znaczenie określane w życiu codziennym jest zupełnie odmienne od systemu prezentowanej wiedzy. Dlatego Twoje zdanie jest błędne, zupełnie pozbawione racji bytu i nie oparte na racjonalnych przesłankach.

Cytat:
old spirit napisał/a:
Czy to jest aż tak trudne? Przecież Asef przedstawia nie swoją, a wiedzę GRYFA.
To on opisywał swoje spotkanie z mesjaszem, a nie spotkanie GRYFA z mesjaszem :/

I jaki masz problem w związku z tym?Czy jest coś, co nie zostało wyjaśnione?

Cytat:
old spirit napisał/a:
Tak to jest, ze przeczytałem wszystkie Twoje pytania i na każde odpowiedziałem, jeśli sądzisz, że jest inaczej - wystarczy wskazać (odnośnik), w którym miejscu nie odpowiedziałem. Wtedy przyznam Ci rację i odpowiem.
Prześledź jeszcze raz te wypowiedzi nasze, nie chodziło o konkretne pytania, ale o samo pytanie, samą weryfikację.

Chodziło o Twoje pytanie? Wskaż o jakie pytanie chodzi, a nie zwracaj mi uwagi bym raz jeszcze prześledził cały wątek. A co w związku z weryfikacją? Jaki problem, którego już bym tutaj nie poruszył Cię interesuje względem tej kwestii?

japkowe_drzewko napisał/a:
Aha, Ty chcesz chyba powiedzieć że Gryf jest mesjaszem a nie posiada zagubionej Arki Przymierza o której wspominają teksty biblijne oO'

A Ty sugerujesz, że Mesjasz powinien posiadać Arkę, która wtedy zaginęła? Jeśli tak, odpowiedz - dlaczego?

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-02-24, 00:18 ]
Dowiedziałem się dzisiaj czegoś więcej w związku z pytaniem "Bro" odnośnie posiadania Arki Przymierza przez Gryfa.

Jak już napisałem nie posiada on Arki, którą posługiwali się Izraelici, tzn. nie posiada on tej samej, skonstruowanej wtedy Arki, która potem zaginęła. Ale posiada jej kompletne odzwierciedlenie. Skonstruował Arkę Przymierza zgodnie z informacjami zawartymi w Biblii oraz informacjami otrzymani ze Źródła, czyli Środowiska Bytowego Dusz (tzw. Nieba). Gryf posiada całą Komnatę, w której znajduje się Arka Przymierza wraz z Harfą i Lirą.

Biblijna Arka: "Z początku przechowywana była w namiocie w Miejscu Najświętszym (Wyjścia 26:33), później - po wybudowaniu przez Salomona - w świątyni w Jerozolimie (2 Księga Kronik 5:1-7)."

Pozdrawiam serdecznie.

pysiu24  

Wysłany: 2008-02-28, 10:34   

old spirit napisał/a:
w niedługim czasie odpowiem pysiowi24.

no to poczekam...

Bellum  

Wysłany: 2008-03-08, 16:18   CZAT 18:00+

Dziś o 18.00+ odbędzie sie czat z Mesjaszem --->KLIK<---

Wchodzimy pod NICKAMI z Forum, w przeciwnym razie wywalam.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-03-16, 16:44 ]
UWAGA TEMAT EWOLUCJA CZŁOWIEKA cz. I

(16 - 03 - 08) – W skrócie dziś; odbędzie się rozmowa konferencyjna, poprzez komunikator „Skype” - zalecam więc instalację. Zapraszam o godzinie 17:00 odbędzie się druga część dzisiejszej rozmowy. Pierwsza miała miejsce o godzinie 12:20+ (Mój Nick na Skype to Bellum72)

-->POBIERZ<--

www.mesjasz.pun.pl

Giwera  

Wysłany: 2008-03-18, 20:18   
   Polecający: diabeł mnie przysłał

a ja w to wszystko nie wierze i jest mi z tym cudownie dobrze :]

„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)

pysiu24  

Wysłany: 2008-03-18, 21:27   

Bellum napisał/a:
Dziś o 18.00+ odbędzie sie czat z Mesjaszem --->KLIK<---

Wchodzimy pod NICKAMI z Forum, w przeciwnym razie wywalam.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-03-16, 16:44 ]
UWAGA TEMAT EWOLUCJA CZŁOWIEKA cz. I

(16 - 03 - 08) – W skrócie dziś; odbędzie się rozmowa konferencyjna, poprzez komunikator „Skype” - zalecam więc instalację. Zapraszam o godzinie 17:00 odbędzie się druga część dzisiejszej rozmowy. Pierwsza miała miejsce o godzinie 12:20+ (Mój Nick na Skype to Bellum72)

Oczywiście musiałem to zobaczyć jak już było po ptakach...
Cytat:
a ja w to wszystko nie wierze i jest mi z tym cudownie dobrze

Ja w to też nie wierzę i też nie narzekam :P poza tym Gryf nie wymaga by w niego wierzono - ciekawe, że Jezus tego chciał a on "będąc jego starszym bratem" tego nie chce :]

apawel  

Wysłany: 2008-03-19, 02:31   Re: Moje Spotkanie z Mesjaszem.
   Polecający: google it!

Asef napisał/a:
Po obejrzeniu, dostałem wraz ze swoim tatą dwie książki z podpisem Mesjasza.
Ogólnie atmosfera była bardzo spokojna i miła, bardzo dobrze nas ugościli, na koniec to nawet nas podwieźli kawałek na pociąg.

hmm...chyba spoko gosc z tego Mesjasza, a mozesz napisac ile Twoj tatus zaplacil za ta wizyte?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi