Wysłany: 2008-06-16, 16:35 Na szybko, na teraz, na już!
Jesteście głodni, nie macie za dużo czasu... co przyrządzacie sobie do jedzenia w takich chwilach? Szybkie rozeznanie lodówki, czy coś kupnego ze sklepu?
To zależy też jaki głód, jeżeli lekki - oczywiście danio...Nie no, teraz na poważnie.To zależy, jeżeli akurat lodówka jest pełna (czyli niedawno były robione zakupy), to lodówka, jeżeli jeszcze nie zrobiono zakupów, to zamawiam pizzę/inny przysmak.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewnościAlbert Einstein
Najczęsciej szybką jajecznicę, albo paróweczki. To na ogół mam w lodówce. A jak nie to ide do holu akademika, do automatu z jedzeniem i posiłkuję sie batonami ^^'
Na szybko jeść potrzebuję zwykle wtedy, gdy się za długo ociągam ze wstawaniem rano, a mam zajęcia, na których muszę być. Wtedy zwykle wypijam duży jogurt.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
ja w ramach bycia biedną studentką (;P) w lodówce zawsze mam jajka i jogurty no i jeszcze w szafce gdzieś jakieś dania w 5 minut czy coś takiego... na szybko idealne! ostatnio zainwestowałam nawet w musli i zajadam rano z... oczywiście jogurtem
ja w ramach bycia biedną studentką (;P) w lodówce zawsze mam jajka i jogurty no i jeszcze w szafce gdzieś jakieś dania w 5 minut czy coś takiego... na szybko idealne! ostatnio zainwestowałam nawet w musli i zajadam rano z... oczywiście jogurtem
czasami jak się jest w biegu takie danie w 5 minut uchroni przed śmiercią głodową a ja mam jeszcze warzywka ... zawsze można jakąc sałatkę zrobić
co do szybkiego jedzenia to najlepiej służą do tego celu żelki, galaretki, zakupione w pobliskim sklepie - dobre, smaczne, szybko ;] bez żadnego mojego wysiłku. Ewentualnie na szybko robię nieciekawie wyglądającą sialamachę, która jest bardzo, bardzo pyszna - bardzo prosto ją przygotować, po prostu wrzuca się wszystko do patelni, co ma się pod ręką ;p ;p
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
o sałatce z dodatkiem dania w 5 minut nie pomyślałam, ale ciekawy pomysł, pewnie przy kolejnej okazji spróbuje zrobić jest na to jakiś konkretny przepis, czy liczy się kreatywność ??
Kanapki niezawodne, "spadające" kanapki. Może nie tak do końca na szybko, ale za to skutecznie zapychają. Artystyczne wrzucanie na chleb wszystkiego, co ma się pod ręką jest najlepszym sposobem na głód ;]
Wysłany: 2008-06-20, 22:57
Polecający: bierdonka
na szybko to wrzucam co jest pod reka na patelnie ;p niezawodne ;p zazwyczaj np resztki makaronu, kiełbasa , serek troche keczupu i danie jak ta lala ;p
ewentualnie jajecznica albo omlet albo tosty!
z rana jak nie wiem co zjeśc to zawsze kupuje w tej samej piekarni bułke z dynią i do tego ( w sklepie obok, pozdrawiam!) jogurt z ziarnami. PYCHA
[ Dodano: 2008-06-21, 00:01 ]
A! No i tzw chleb na jajku czyli chleb krojony, jajko rozmemłane, sol , pieprz, patelnia , tłuszcz do smażena. Chleb bierzem , maczam w jaju z sola i pieprzem i na patelke bach. Upieczone do zrumienienia i dobre jak nie wiem ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum