Wysłany: 2007-02-12, 11:29 Najbardziej Cię interesująca postać historyczna Polecający: google
Postanowiłem założyć taki temat.
Chodzi o to, że piszesz jaka postać historyczna, może jaka formacja jednostki zbrojnej najbardziej interesująca Ciebie, może w jakiś sposób do Ciebie podobna, taka której historię chcesz dobrze poznać.
U mnie to Wikingowie, Skandynawscy piraci, coś świetnego.
_________________ " S : Nie wiem czemu, ale jak się wysram to mi zawsze na włoskach w dupie zostaje gówno...?
Z : A ja używam papieru toaletowego."
Nie ma to jak mieć kumpli, którzy dogłębnie dzielą się z innymi swoimi tajemnicami!
Historyczna postać?? Hmm.....nie wiem nie ma takiej :D A szczególnie interesującej...
_________________ "...The sun doesn't give light to the moon
Assuming the moon's going to owe it one
It makes me think of how you act to me
You do favors and then rapidly
You just turn around and start asking me about
Things you want back from me..."
myślę ze Adolf Hitler jest jedną z postaci ktore warto poznać bliżej.
jego faszyzm niemiecki na podstawie faszyzmu włoskiego(Mussolini).
oczywiscie granice okrucienstwa wyczerpane na maksa.
i w ogole. fajne czasy. dosc ciekawe rzeczy sie dzialy.
co do podobienstwa
to tylko to ze zaczesywal wlosy na ta strone co ja mam grzywke ^^
za to go lubie.
nie wiem nie czuje jakiejs nienawisci do niego.
_________________ bzzzzzzzzium.
kupisz mi mały samochodzik ;>
Wysłany: 2007-03-03, 16:00
Metall napisał/a:
fajne czasy.
nie sądze zeby to były fajne czasy ;] Ale co do postaci Hitlera to tak , jest ona intrygujące ale poznawanie go a lubienie to chyba dwie różne sprawy. Mnie osobiście ta postać ciekawi ale nie potrafie sie z nim utożsamiać , pisac ze go lubie czy cokolwiek co on zrobił uznac za "fajne" ;] Przemoc była w historii zawsze ale raczej nie mozna ją uznac za coś , bez czego świat nie mógł sie obejśc.
Don_Satanos napisał/a:
Aleister Crowley - za to, że był. Za to, że został znienawidzony za swoje idee. Żródło inspiracji.
Stalin tez miał swoje idee ;] Ja osobiście nie rozumiem fenomenu Crawleya.
Ja do Adolfa też nic nie mam, nawet zastanawiałem się, czy Hitlera tu wpisać. Jednak bliżej mi do Crowleya.
Fenomenu Crowleya nigdy do końca nie zrozumiem, jednak odkąd pamiętam kręcił mnie okultyzm i wszystko co wydawało mi się mistyczne, pełne niedomówień i symboli, "nie z tego świata". Czy też, a może przede wszystkim, nienawiść do kościoła - stąd np. spore zainteresowanie satanizmem. Czytając o neosatanizmie natknąłem się na nazwisko Aleister Crowley, jakieś 10 lat temu. I się zaczęło. Gdybym do końca go zrozumiał, przestałby być fascynujący.[/quote]
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Wysłany: 2007-03-03, 23:15
Don_Satanos napisał/a:
Czy też, a może przede wszystkim, nienawiść do kościoła - stąd np. spore zainteresowanie satanizmem.
ale satanizm nie ma wiele wspolnego z nienawiścia do koscioła ;] raczej ogolnie przyjętych doktryn , religii jako narzucaniu ideologii niż samej działalności kościoła. Więc nie pisz tak bo jeszcze ktoś pomyśli ze sataniści zreczywiscie palą koscioły ;]
A tak nie na temat , dlaczego nienawidzisz kościoła ? Bo jesli mi napiszesz ze dlatego bo księza to zbóje to sorry , ale chyba Cie wyśmieje ;p
Choć Katarzyna II tez była ciekawa postacią , dość kontrowersyjną w ówczesnej Rosji , sławna np z miłosnych ekscesów ;p
a poza tym urodziła się w Polsce, w Szczecinie (moje miasto)... szpital, w którym się urodziła jakiś czas temu spłonął, ale to nie zmienia faktu, ze się tam urodziła...
Metall napisał/a:
myślę ze Adolf Hitler jest jedną z postaci ktore warto poznać bliżej. (...)
nie wiem nie czuje jakiejs nienawisci do niego.
taaa.... Hitler to coś/ktoś dla mnie, ten facet mnie poprostu fascynuje, ma w sobie cos takiego co na mnie działa. Jest człowiekiem, który nie dostosował się do świata, ale świat dostosował do siebie... jest człowiekiem pełnym sprzeczności, a zarazem te sprzeczności są interesujące... chociażby to, że był wegetarianinem, wygazował żydów a oszczędzał zwierzęta... jego historie miłosne też są świetne, kiedy to (duża) większośc kobiet, które z nim byly popełniała samobójstwa czy jego urynofilia (lubiał gdy podczas seksu się na niego sikało)... wychwalanie rasy aryjskiej, a sam aryjczyka nie przypominał... czy wychwalanie Niemiec a sam byl z Austrii... eksterminacja żydów, podczas gdy sam w 1/4 był żydem... trudne dzieciństwo... jego mania prześladowcza, to, ze jako dziecko dostał skierowanie do dr.Freuda (psychiatry), ale matka nigdy z nim tam nie poszła (no i prosze jakie mamy tego skutki)... wszystko co dotyczy Hitlera jest skrajne i może to tak bardzo mnie do niego przyciąga... tak naprawde nie wiadomo ile w tym wszystkim jest prawdy a ile legendy, ale mimo wszytsko to jes IMO najbardziej fascynująca postać Historyczna...
czy go nienawidzę? w pewnym stopniu pewnie tak wiedząc co zrobił moim rodakom i w moim kraju i w ogóle ludziom... czy go lubię? pewnie tak, bo w gruncie rzeczy to byl to skrzywdzony dzieciak, który w ten sposób pokazał światu 'jestem'... jedni tną sobie żyły, a on wywolał największą wojnę w historii... pytania lubię, nie lubię w jego kontekście nie mogą żądać odpowiadzi jednoznacznej, kiedy zna się jego historię... ja w odróżnieniu do większości ludzi podziwiam ludzi pokroju Hitlera czy Stalina (tak naprawde to Stalin był gorszym zbrodniażem od Hitlera tylko miał lepsza propagandę) bo fascynujący jest dla mnie 'kult zbrodniaża'... fascynujące jest to jak można omamić ludzi by wychwalali człowieka, który popełnia zbrodnie przeciw nim...
lolinka napisał/a:
pisac ze go lubie czy cokolwiek co on zrobił uznac za "fajne"
"fajne" na pewno jest to, że wyprowadził Niemcy z wielkiego krysysu gospodarczego na szczyt... stworzył z Niemiec potęgę, o jakiej marzyli wszyscy... jego plan gospodarczy był fenomenalny... zbudowoł wiele autostrad w Niemczech po których jeździ się do dziś (szkoda, że Polacy nie zgodzili się na budowę przez Hitlera autostrady w Polsce to może mieliebyśmy dziś chociaż jedną ( ale cóż mądry Polak po szkodzie) ...
k0573k napisał/a:
Roman Dmowski
jego historia, historia nacjonalisty, też może być fajna szczególnie na koligacje rodzinne znaszym ukochanym wicepremierem...
_________________ "Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena jaką płaci się za wyobraźnię." T.Harris
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum