Wysłany: 2006-12-06, 22:45 Nastrój - jak duży wpływ ma na Ciebie? Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Nastrój - utrzymujący się przez pewien czas ogólny stan psychiczny z przewagą uczuć określonego rodzaju i skłonnością do reagowania zgodnie z tymi uczuciami, usposobienie.
Jak dużo od niego zależy? Czy potrafisz nad nim zapanować?
Czy bywa warunkiem (albo przeszkodą) do robienia czegoś?
Jak się przejawia? Jak otoczenie reaguje na Twóje nastroje?
U mnie jest podstawą działania; musi być odpowiedni do każdej czynności. Jak nie jestem w nastroju do czegoś, to nie ma siły żeby mnie do tego zmusić. Wtedy jedynym wyjściem pozostaje próba jego zmiany n. albo czekanie aż zmieni się sam
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
u mnie jest podobnie. jak nie mam do czegos nastroju to lepiej mnie do tego nie przymuszac. na przyklad wczoraj nie mialem nastroju do rozmowy i wszelkie proby nawiazania kontaktu zemna konczyly sie nieprzyjemnie dla tych ktorzy probowali. na szczescie znajomi wiedza kiedy lepiej sie do mnie nie odzywac.
Zombwbij napisał/a:
nie wim jak duzo ale napewno bardzo duzo. a zapanowac na tym wcale nie umniem. no chyba ze zaczne robic cos co np. moze mi ten nastroj poprawic. zreszta rozne sa sposoby na poprawianie sobie nastroju ja naleze do tych osob ktore uzywaja do tego czekolady
no i muzyka. muzyka chyba wszyskim poprawia nastroj.
Zombwbij napisał/a:
tak napewno. np. jesli nie mam nastroju do zabawy to bawic sie nie bede.
Zombwbij napisał/a:
przejawia sie w roznie w zaleznosci jaki to nastroj. a ludzie tez roznie reaguja, zalezy od czlowieka
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
Oj od nastroju zależy wszystko...wszystko... Hym chyba potrafie nad nim zapanować. Gdy nie mam nastroju do nauki a wiem że musze bo nie ma innej opcji to chociaż miałabym się do krzesła przywiązać to i tak sie naucze więc nastrój jest dla mnie rzeczą bardzo względną.
Zombwbij napisał/a:
dla mnie zawsze bywa przeszkodą jesli nie chodzi o nauke tylko np. pójście gdzie czy wyjście a mi sie akurat nie chce bo ogarnęła mnie nuda czy cos. Nastrój bezradności tez miażdży.
Cytat:
Jak się przejawia?
czuje sie jak niewyprasowany, wypompowany z powietrza balon. 0 przejawów życia umysłowego
Zombwbij napisał/a:
Jak otoczenie reaguje na Twóje nastroje?
Pffr "o Boże znów mina nr 6...weż sie kobieto znormalizuj ... "
łaćzy się ze mną w moim bóle ew. znudzeniu
tak jesli nie ma nastroju do wyglupow zabawy to nie bede tego robic mimo ze inni mnie wtedy najbardziej do tego namawiaja
Cytat:
od nastroju zalezy jaki bedzie dzien niej wiecej bo jesli mam niezbyt dobry nastroj to pewnie ebde zmierzla nerwowa i nie bedzie mi sie nic chcialo ... a zapanwoac nad nim potrafie ? hmm zalezy bo niekiedy staram sie go poprawic
Cytat:
Jak otoczenie reaguje na Twóje nastroje?
wlasnie wsyztsko zalezy od otoczenia i od ludzi przede wsytskim, jesli jestem w towarzystwie ktore mnie nudzi badz doprowadza do kurwicy to raczej tego nastroju dobrego miec nie bede jednak gdy jestem w towarzystwie moich najlepszych znajomych to zadko sie zdaza ze moj nastroj jest zly bo oni tak dobrze na mnie wplywaja
Wysłany: 2006-12-08, 17:25
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Nowość; nastrój wpływa na poczucie smaku; np. gdy czujemy się zdenerwowani słabiej odczuwamy gorycz. Trzeba będzie poprawiać nastrój biesiadników tak żeby wszystkim smakowało.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Bardzo dużo od niego zależy... I nie potrafię zapanować, a przynajmniej nie w takim stopniu jak bym chciała.
Cytat:
Zwykle tak
Zombwbij napisał/a:
U mnie jest podstawą działania; musi być odpowiedni do każdej czynności. Jak nie jestem w nastroju do czegoś, to nie ma siły żeby mnie do tego zmusić.
U mnie jest podobnie
Cytat:
Jak się przejawia... Jeśli chodz o zły nastrój to lepiej nie opisywac A otoczenie reaguje różnie, to zależy od charakteru osoby z którą mam akurat do czynienia i naszych relacji na co dzień
Nastrój jest bardzo ważny, bo jak go nie ma, to nie chce się nic. Najgorsze jest to, ze nie da się nad nim zapanować w żaden sposób. No, przynajmniej ja nie mogę
Zombwbij napisał/a:
Oczywiście, jeśli nie jestem w nastroju do robienia czegoś, to mogę się zmusić, ale efekty będą gorzej niż mizerne jeśli nie jestem w nastroju do rozmowy, to widać od razu - mruczę coś pod nosem, odpowiadam półsłówkami... od razu widomo, że lepiej mnie zostawić w spokoju.
Zombwbij napisał/a:
Jak się przejawia... przez humor. No i przez postawę, nawet sposób poruszania się, zachowanie. Zauważyłam, że mój nastrój zazwyczaj udziela się otoczeniu, dlatego gdy jestem w kiepskiej kondycji psychicznej uciekam od ludzi; nie chcę robić za takiego "energetycznego wampira".
Zombwbij napisał/a:
Nowość; nastrój wpływa na poczucie smaku; np. gdy czujemy się zdenerwowani słabiej odczuwamy gorycz. Trzeba będzie poprawiać nastrój biesiadników tak żeby wszystkim smakowało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum