• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

fryq 

Wysłany: 2007-09-30, 20:12   O reklamie outdoor

Witam, to moj pierwszy wpis na tym forum :P . Chcialem Was zapytac, co sadzicie o reklamie w stylu outdoor - czy przynosi ona rezultaty? Naszlo mnie na ta refleksje po tym, jak widzialem na miescie pokrowce na lawki z logo marki BoConcept. Pewnie bym tych pokrowcow nie zaamietal, mimo, ze bylo ich kilka, gdyby nie fakt, ze obok staly hostessy :P i rozdawaly katalogi z oferta firmy. Okazalo sie, ze sprzedaje ona ekskluzywne (i calkiem ladne) meble. Co o tym sadzicie? Tzn, o takiej formie reklamy ofkoz?

Asik25  

Wysłany: 2007-10-02, 10:17   Re: O reklamie outdoor
   Polecający: google :) jak większość chyba :D

fryq napisał/a:
Pewnie bym tych pokrowcow nie zaamietal, mimo, ze bylo ich kilka, gdyby nie fakt, ze obok staly hostessy

No więc chyba tu się kryje odpowiedź :P

Kurczol  

Wysłany: 2007-10-02, 11:31   
   Polecający: baba jaga ;P

na chwile obecna reklama outdoorowa odnosi najlepszy skutek, jezeli chodzi o zapamietywanie przez konsumenta, produktu. Zeby bylo smieszniej to najlepsze do tego sa wlasnie ulotki, ktore wszyscy tak bardzo kochamy ;)

najmniej skuteczna jest zdajsie reklama telewizyjna hm hm

generalnie moge sie mylic bo to dawno bylo i malo pamietam, ale chodzi o to ze outdoor mamy wszedzie i chcac nie chcac, patrzymy czytamy i zapamietujemy ;)

fryq 

Wysłany: 2007-10-02, 15:03   

hm,hmm, tak, z tego co sobie przypominam, to faktycznie rozdawaly jakies ulotki, te...panie :) . No wiec racja - ulotki zapadly w pamiec... a przynajmniej te osoby, ktore je rozdawaly :D . No i logo BoConcept i skojarzenie - ekskluzywne meble tez sie w glowe wbilo, bo chyba ze trzy razy to powtarzaly. Ech, jakze podatny jest czlowiek ;) ...

Co do telewizji - ja tez przeciez czytamy i zapamietujemy. Moim zdaniem kwestia w tym, ze reklama juz na stale zasymilowala sie z telewizja, jezeli jakis kanal jest bez reklam ( a nawet tedy ma reklamy wlasne), to jest to tak wielki atut, ze az trzeba to zaznaczyc...do czego to doszlo... aha i wracajac - chodzi mi o to,ze juz chyba przywyklismy do tego, ze jak ogladamy telewizje, to zawsze ktos cos kiedys zechce nam zareklamowac, wiec mamy obnizona koctracje na to co ogladamy. A Outdoor wciaz jest swiezy i jeszcze nas zaskakuje - gdyby kazda firma wyskakiwala z pomyslem pokrowcow na lawke, to penie bym nie zapamietal... Bo wiecie, ja te pokowce zapamietalem ;)

Kurczol  

Wysłany: 2007-10-02, 15:17   
   Polecający: baba jaga ;P

fryq napisał/a:
chodzi mi o to,ze juz chyba przywyklismy do tego, ze jak ogladamy telewizje, to zawsze ktos cos kiedys zechce nam zareklamowac

nie moj drogi, chodzi o to, ze podczas reklam, albo zmieniamy stacje, albo wychodzimy do kuchni, na papierosa, generalnie reklamy traktujemy jak zlo konieczne. Telewizja wymyslila, ze reklamy beda szly glosniej co odnioslo przeciwny skutek, bo jeszcze bardziej ludzie sie denerwuja i ignoruja ten sposob reklamy ;)

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-14, 17:58   

Drażni mnie. Najbardziej ulotki, zdecydowana większość od razu trafia do kosza, ale po prostu na ziemię. Drzew ubywa, a w mieście robi się syf.

I jeszcze te wszechobecne billboardy. Strasznie to szpeci miasto moim zdaniem.

Odpowiedz do tematu