Nie wiem jaki dać tytuł dla tych fotek ale najbardziej kojarzy się z piorunem kulistym dlatego nazwę to: "Złapany piorun kulisty".
Obróki i efekty wykonałem Gimpem.
_________________ Złem odpłacasz się za dobro... czym za zło mi się odpłacisz...?
mans_love[at]tlen.pl -tlen.
8211980 - gg
http://man-s-love.fotolog.pl/
art_sf
Pierwsze fajne
W drugim szkoda ze nie zrobiłeś drugiej fotki z bardziej zacisniętą ręką, wygladalo by to tak jak byś bardziej lapal
Trzecie takie sobie
Czwarte fajne podoba mi sie ten koncept z zwęgleniem, przynajmniej ja to tak odbieram
Man's Love
Same efekty fajne, tyle ze wg. mnie to jest za duzo wszystkiego nawrzucane do tego, tak niby jakis pomysł jest, ale wyglada to troche jak bys mial pare obrazkow i probowal to zmontować w całość i upychal je tak by byly i jak najlepiej pasowaly - a ta mgławica kosmiczna czy jak sie to tam nazywa wyraznie jest tam wepchniete na siłe
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
_________________ Złem odpłacasz się za dobro... czym za zło mi się odpłacisz...?
8211980 - gg
Adresowane do mnie?.Jeśli tak - to skąd wiesz o moich umiejętnościach i oceniasz po obejrzeniu jednej fotki.
Ptaq napisał/a:
Pierwsze fajne
W drugim szkoda ze nie zrobiłeś drugiej fotki z bardziej zacisniętą ręką, wygladalo by to tak jak byś bardziej lapal
Trzecie takie sobie
Czwarte fajne podoba mi sie ten koncept z zwęgleniem, przynajmniej ja to tak odbieram
Specjalnie się nie napracowałem (wszystko - kilka minut) - może innym razem zrobię bardziej zaawansowane z animacjami.Nieźle mi to wychodziło na Micrografxie (obednie firma połączyła się z Corelem)
Adresowane do mnie?.Jeśli tak - to skąd wiesz o moich umiejętnościach i oceniasz po obejrzeniu jednej fotki.
Po obejrzeniu 4 "fotek"
8211980 - gg
I tu się mylisz - jedna a pozostałe to obróbka z pierwszej.
Man's Love napisał/a:
Tu jeden obrazek z mojego folio...
No właśnie - obrazek składający z pościąganych obiektów z i nnych , a nie z własnych fotek.Skąd ja to znam ?
Chyba że byłeś w N.Jorku i własnoręcznie wykonałeś zdjęcie - Statua Wolności...
8211980 - gg
ale nie jest trudno nałożyć maskę i ustawić jakiś efekt...
Oczywiście że nie.Aby poprawnie pracować na programach graficznych bez wględu na to czy jest to grafika wektorowa , rastrowa czy cad'owa potrzeba sporo czasu aby się tego nauczyć.I tak dla przykładu - aby w miarę poprawnie pracować na programie Autocad neleży co najmniej uczyć się ponad rok i nie tylko teoretycznie ale i praktycznie.Ja jestem sprzętowcem i zajmuję się zawodowo serwisem komputerowym i systemami operacyjnymi (również w sieciach).
Uczyłem się tego od kwietnia 1999r. i też czasem ja mi coś nie wyjdzie to mam takie wrażenie że nic nie umiem.Na dzień dzisiejszy wiedza komputerowa (informatyczna) jest tak zaawansowana że nie można się wszystkiego nauczyć i dlatego wybiera się określoną dziedzinę np.programowanie , webmasterka , grafika , sprzęt , systemy operacyjne itd.Dzisiaj aby utworzyć sieć - pracuje się zespołowo.
Jeśli o chodzi o mnie to jestem "grafikiem mimo woli"a jaki jest mój zakres wiedzy w tym temacie - nie wiem.Zresztą mam drugi wyuczony zawód (budowlany) i zajmuję się również projektowaniem m.in. budynków i do rysowania korzystam z programu Turbo Cad (konkurent Autokada).
A jak powinien wyglądać fotomontaż - wrzucę 2 fotki z PSD
(korzystam z subskrypcji Magazynu PSD i jednego linka wrzuciłem w temacie "Photshop")
Nie lubię jak kto się chwali co potrafi tylko nie pokaże tego na forum ale za to krytykować...tak .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum