• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

gessa  

Wysłany: 2006-09-29, 15:12   
   Polecający: link na gronie

***ArChi*** napisał/a:
Joanna no czy ja wiem przechodze tez to wiec czy by mi to az tak przeszkadzalo :) no nie wiem bo az tak dokladnie nie znam Twojej sytuacji :)

Lolinka wg mnie do czasu gdy mieszkasz z rodzicami jestes pod ich opieka :) jesli Ci nie pasuje zawsze mozna sie wyprowadzic :) to ze ktos skonczy 18 lat i uwaza sie za osobe dorosla nie znaczy ze ma wogole olac rodzicow i ich nie sluchac itd :) bo niestety wiekszosc osob jest na utrzymaniu rodzicow i dzieki nim mozna chodzic po ziemi :) wiec stwierdzenie "rodzicow trzeba sobie wychowac" jak dla mnie jest troszke takie dziwne :)

Z moimi niestety tak jest... Nadal przesadnie mnie kontrolują. Trudno im się pogodzić z faktem, że już te 18 lat mam... Ale szczerze mówiąc, wcale im się nie dziwię. I wcale nie chcę być totalnie samodzielna, bo nie czuję się jeszcze w pełni dojrzała.

Azteq  

Wysłany: 2006-09-29, 20:02   

Ooo.. bardzo ciekwy temat, ja mam to szczęście (sprawa dyskusyjna) że moich rodziców właściwie to mało obchodzi z kim, z czym i przez jaki czas mam doczyniena. Wcale nie uważam że jest to dobre ale przynajmiej jestem wolny :D To ma też swoje gorsze strony np. o kase muszę się martwić sam. Kupowanie ciuchów zalatwianie sobie wakacji, papierów do szkoły i takie tam tesz są na mojej głowie. Jest tesz jeszcze jeden PLUS ich zachowania: ucze się bycia dorosłym. :/ Nie jestem pewny czy to dobrze ale lepiej mieć nadzieje niż nie mieć nic. :/
Tak wogule to troche chaotyczna ta wypowiedź jest ale musicie wybaczyć bo dzisiaj jestem powiedmy rozpie.. yy.. rozbity :chytry:

angela  

Wysłany: 2006-09-29, 22:24   

odkad skonczylam 17 lat to moich rodzicow nie obchodzi co robie gdzie jestem i wogole ( juz sie przyzwyczailam) teraz jestem 2000 kilometrow od nich i nawet nie odbieraja jak dzwonie no coz roznie sie zycie uklada.....ale czasem zastanawiam sie nad roznymi rzeczami, bardzo chcialabym zalozyc rodzine, miec dzieci, i tez mysle ze bede sie bala puszczac moja np pietnastoletnia corke bo to zboczency , bo to narkotyki, kazdy bedzie kiedys rodzicem i dopiero wtedy zrozumie swoich....

saferłel  

Wysłany: 2006-10-02, 09:27   
   Polecający: Dzięki sobie :)

Moi rodzice nie są przewrażliwieni, może dlatego że rzadko chce mi się ruszyć tyłek z miejsca i wiedzą że jak gdzieś idę to musi być poważna sprawa (np. Media Markt, ale wypad do kolegi w celach umówienia jakiegoś projektu...) Oczywiście zawsze sam informuje gdzie idę, bo dla mnie to nawet śmiesznie wygląda że ktoś pop orstu ubiera but, trzaska drzwiamy a rodzice spokojnie rozmawiają przy kawce. Kiedy wraca o 2 w nocy mama pyta się jak było? chcesz kolację, synku...przepraszam, wiem że jesteś zmęczony :)
Ja mam jak zwykle spokojne życie ;)
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?

Odpowiedz do tematu