Wysłany: 2008-05-17, 10:41 Re: Skąd wziął się pomysł na wasz nick?
krzak napisał/a:
Zacząłem się zastanawiać nad waszymi nickami. Dlaczego Alkoholowa, a nie jakoś inaczej?
Heh, wzięło się to stąd, iż moi znajomi zawsze wołają mnie na procent bo potrafię w pewien sposób "uzależnić" od swojego towarzystwa, a później tak po prostu, szybko wszystkim zbrzydnąć ;)
Tak wyszło, że często używanym przeze mnie nickiem jest Procentowa albo Alkoholowa.
Z racji, że "Procentowa" zbytnio kojarzy mi się z kierunkiem licealnym (tak, byłam profilem matematycznym) wolę Alkoholową ;)
_________________ Älä sano: "Minä rakastan sinua". Anna minun tuntea se!
A mój nick sie wziął z tego że jak grałem z kumplami w paintball zawsze sie kryłem i nikt mnie nie widział. W koncu mówili na mnie cieniu i jakoś tak wyszło.. a @ dodałem bo ładnie wygląda
Prosto i banalnie [wtedy jeszcze nie miałam nicka, którego teraz używam na blogu i w tym podobnych miejscach] tylko tutaj jestem magda123 - od mojego imienia
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
O, tu jeszcze nie pisałem, a wypadałoby
Mój nick wziął się z anime Hellsing. Bohater mi się baaaaardzo spodobał To sobie jego ksywę przywłaszczyłem najpierw na szkolnym forum, a potem wszędzie I tak już zostało. Na różnych stronach mam jeszcze wariacje - Alucard87; ~87pl. Nick można ładnie zdrobnić do Aluś, co też mi się podoba Jedna osoba ma jeszcze pozwolenie, żeby mówić do mnie Draco Ale to stare dzieje i ta ksywka odeszła w mroki zapomnienia
czarna-kalia hm... kalie jak każdy kwiat są piękne,ale są to kwiaty których używa sie w wiązankach pogrzebowych. a czarna dodałam,bo samo kalia brzmi nieładnie,ot po prostu. lubie mieć dziwne nicki acz tego na przemian z "anironyoffate" używam najczęściej. poza tym jest on pewnym kontrastem z moją szkolna ksywką
Jak zakładałam maila chciałam żeby nic on nie znaczył i tak powstało dkf385. Teraz gdziekolwiek się loguje, lub podpisuje w internecie automatycznie jest to dkf, albo ewentualnie wersja z cyferkami.
"The shark" to pseudonim snookerzysty Marka Selbyego (jeden z moich ulubionych). 007 - licencja na zabijanie (śmiechem)
wachałem się pomiędzy 3 nickami: Dante, lukumadares i shark007 właśnie. Dante już jest, a poza tym to dość pospolity nick. Lukumadares... tego większość normalnych ludzi nie potrafi napisać bez błędu, a nie lubie jak się przekręca czyjeś nicki. Więc padlo na Sharka
Hej jestem nowa. Jak weszłam to troche zaskoczyło mnie to, że w przykładzie podałeś mój nick
Heh... historia jego pochodzenia nie za ciekawa, ale moge napisać:)
Więc mam na imie Kasia i ostatnio zapytałam koleżanke dlaczego nie mówią do mnie Katarzynka. Wyszło na to, że katarzynki to ciastka, a ja moge być jedna ciasteczka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum