kurczaczek z ryżem i warzywami, grzybowe risotto a ostatnio wpadłam na takie fajne danie do mikrofalówki polędwiczki z kurczaka w pomidorach...
W porównaniu z nimi na korzyść chińskich zupek przemawia jeden zasadniczy argument: CENA. Ryż, warzywka i kurczaczki w postaci dania do mikrofalówki są wybitnie nie na studencką kieszeń. Nie mówiąc już o tym - ilu studentów posiada w swoim gospodarstwie mikrofalówkę??
Sol napisał/a:
Nawet w obliczu pustki w lodówce wolę bułkę niż zupkę z torebki ;P
Zupka lepiej zapycha - cenne w przypadku bidowania pod koniec miesiąca ;]
Zupka lepiej zapycha - cenne w przypadku bidowania pod koniec miesiąca ;]
Ja nie biduję, ale mam czasem takiego lenia, że nie chce mi się kanapeczek robić. Wtedy tylko nastawić czajnik i zalać. Albo schrupać makaronik, gdy się nie chce nawet tego.
Ostatnio zrobiłem taki eksperyment. Kupiłem 2 ostre zupki. Od jednej schrupałem makaron na sucho. Do drugiej, zrobionej poprawnie, dodałem przyprawy z tych 2 zupek, żeby była jeszcze ostrzejsza. Nieźle smakuje. Polecam.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Ostatnio zrobiłem taki eksperyment. Kupiłem 2 ostre zupki. Od jednej schrupałem makaron na sucho. Do drugiej, zrobionej poprawnie, dodałem przyprawy z tych 2 zupek, żeby była jeszcze ostrzejsza. Nieźle smakuje. Polecam.
Próbowałem... liczyłem na coś mocniejszego...
O wiele lepszy efekt daje napicie się tabasca Wtedy już czuć, że piecze...
Albo ostre papryczki
ja lubię bardzo złotego kurczaka vifonu chyba i ser w ziołach knorra. od tego to jestem uzależniona, tym bardziej że co i rusz jakieś konkursy robią na www.knorrnule.pl
ohh,ja też uwielbiam potrawy na szybko;] vifona pyszne są pomidorowe zupki,a z knorra ser w ziołach i gorące kupki-pomidorowa z makaronem.mają jakoś swój urok;]
_________________ człowiekiem jestem i nic co słodkie nie jest mi obce
A ja dziś wykminiłem "Kociołek" (czy cuś) z Łowicza, całkiem spory słoik, z ryżem, sosem, kiełbasą, cebulą i innymi produktami... całkiem dobre, aczkolwiek cena (7zł) cokolwiek zaporowa. No ale przeca, nie samymi ziemniakami człowiek żyje
eh, mięsa kupnego gotowego niewiadomo jakiego pochodzenia to bym nie ryzykował... zupki to innego rodzaju chemia... chemia smaczna i czasem też i pożyteczna, jak się co ustrzeli konkursowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum