Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

zielono-mi  

Wysłany: 2008-03-25, 18:48   

gadam ze zwierzętami,wieczorem co 5 minut sprawdzam czy drzwi są zamknięte , co kilka sekund spoglądam na zegarek w komórce...kiedy gdzieś się wybieram i zawsze wychodzę punktualnie kiedy wybije dana godzina, jak jem chleb najpierw wcinam środek, a na koniec zostawiam skórkę , muszę mieć włączony tv lub radio , bo w przeciwnym razie boję się( oczywiście , gdy jestem sama w domu), często gadam do siebie :D aby dodać sobie pewności siebie, najczęściej przed stresującymi wydarzeniami...

Jak ją zrobisz, to ją sprzedasz.

Jak ją kupisz, to jej nie masz.

Jak ją masz, to jej nie widzisz???

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-29, 13:28   

Moje wariactwa, odchyły, bziki, skrzywienia, dziwactwa:
- przed zaśnięciem muszę obejrzeć przynajmniej jeden odcinek jakiegoś serialu, ewentualnie puścić muzykę, bez muzyki trudniej się zasypia

- nie zasnę bez małej poduszeczki, mogę nie mieć dużej, ale musze mieć taką małą, inaczej całą noc będę się wiercić, kręcić, gadać do siebie, jęczeć, buczeć itp. – bez małej poduszeczki nie ma spania

- gdy pada deszcz majowy dostaje szału i potrafię zdjąć buty i latać po trawniku na bosaka z wielgachnym uśmiechem i krzykiem radości

- gadam z kasownikami i kwiatkami i biedronkami, bo gadanie z psem to już normalność

- uwielbiam windy, ruchome schody, obrotowe drzwi <no chyba, że w nich utknę, wtedy mniej mi się to podoba, ale już raz to przeżyłam, nie było aż tak źle xD>

- uwielbiam wysysać rurką sok z plastra cytryny, zahacza to prawie o maltretowanie, ale co tam ;p

- nie ma takiej ilości galaretek, której bym nie zjadła

- uwielbiam noc, najchętniej wtedy wszystko bym robiła, a w dzień tylko spała

- mycie naczyń sprawia mi przyjemność, do tego stopnia, że nawet gdybym miała własny pub pewnie stałabym na zmywaku ^^ poza tym widok brudnych, cuchnących naczyń powoduje, że w środku coś pęka i skacze mi gul ;p

- denerwują mnie wielgachne kawałki cebuli – cebula musi być pokrojona w kosteczkę ;p <pizza jest wyjątkiem>

- czasem skaczę po mieście i udaję tramwaj/krasnala/cynamonowego żołnierzyka/wojownika walczącego ze śniegiem

- uwielbiam różnorodne pierdołki słodkie, które wypełniają mój pokój – niby to kiczowate, dziecinne, ale co tam! Mogę tym zagracać cały pokój i ciągle czuć pewien niedosyt

- ekscytuję się gadającymi tramwajami i naszymi lubelskimi, gadającymi solarisami ^^

- bez wkładów do segregatora i markerów nie czułabym się studentką ;p notatki z beznadziejnie nudnych zajęć na niebieskich kartkach, na różowych z tych przyjemnych, żółte z tych, na których wykładowca jest genialny, ale materiał zajęciowy do kitu ^^

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

charon  

Wysłany: 2008-03-29, 22:37   
   Polecający: Colorblind

- Jak wychodzę, to zawsze muszę się po kilku krokach wrócić i sprawdzić jeszcze raz, czy drzwi zamknięte

- Sprawnie zasypiam, gdy się położę spać koło 2-3 w nocy. Jeśli zrobię to wcześniej, a nie miałem szczególnie męczącego dnia, nie zasnę przez parę godzin.

- Nie lubię zbyt długo siedzieć w ciszy. Musi jakaś muzyka grać. Chyba, że oglądam film.

- Prywatność: nie znoszę, kiedy ktoś nieproszony zagląda na to, co mam na monitorze. Nieważne, co tam jest. Niech to będzie tylko odtwarzacz do muzyki, albo sam pulpit. Bez pytania nie można i już.

- skłonność do miętolenia w rękach przeróżnych papierków, szczególnie biletów. Gdy są potrzebne, np. w pociągu, muszę je chować do portfela, bo w kieszeni nie przetrwają zbyt długo.
Eternally

last.fm

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-04-05, 23:37   

Nie wiem, czy to podpada pod wariactwa, no ale...

- nie nabyłam umiejetności uczenia się z podręczników. Zawsze muszę mieć swoje notatki, nieważne czego dotyczy materiał - nie umiem uczyć się inaczej ;P do tego nauka zazwyczaj kończy się na notatek sporządzeniu, bo jakoś nie chce mi się ich potem czytać.

- uwielbiam lody w postaci rozpaćkanej, tzn. w pucharku pieczołowicie miażdżę je łyżeczką, aż przybiorą mniej wiecej płynną postać - wtedy dopiero są pyyyycha ;P

- potrafię kilka razy w tygodniu wisieć po dwie - trzy godziny na telefonie z osobą, która widziałam raptem 3 razy w życiu (nie wspominając o setkach esemesów)

- jestem uzależniona od muzyki do tego stopnia, że aż cisza autentycznie mi przeszkadza ;p

- mam manię poprawiania ludzi uparcie twierdzących, że "tu/tam/owam coś pisze", gdy w istocie tu/tam/owam coś jest napisane ;P to już jest coś w rodzaju odruchu bezwarunkowego

- "jesteś nienormalna" to dla mnie jeden z milszych komplementów ^^

- kiedy tylko mam okazję, to żyję nocami, jak nietoperz; niemniej, potrafię wstać o jakiś pogańskich porach, żeby obejrzeć wschód słońca

- tak jak taka jedna wyżej potrafię skakać po mieście udając wesołego krasnala ;P

- buraczków nie uznaję w postaci poszatkowanej na takie wąskie paseczki, muszą być zamienione na taką jakby papkę, zmielone

Colorblind napisał/a:
notatki z beznadziejnie nudnych zajęć na niebieskich kartkach
TEY! ;p

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

charon  

Wysłany: 2008-04-05, 23:42   
   Polecający: Colorblind

Sol napisał/a:
- nie nabyłam umiejetności uczenia się z podręczników. Zawsze muszę mieć swoje notatki, nieważne czego dotyczy materiał - nie umiem uczyć się inaczej ;P do tego nauka zazwyczaj kończy się na notatek sporządzeniu, bo jakoś nie chce mi się ich potem czytać.

Z przedmiotów do wkuwania też tak mam. Zawsze muszę sobie z książki lub materiału na komputerze powypisywać co istotne. Na karteczce musi być to wtedy napisane ładnie, estetycznie, wyraźnie i równiutko.
Też mi się potem nie chce czytać.
Eternally

last.fm

MissIndependent  

Wysłany: 2008-04-05, 23:57   

- jak mam pietra przed czymś to sama do siebie gadam, szczególnie jak jest ciemno wokoło a ja przed chwilą oglądałam horror xD
- nigdy nie jadam pomidorów bez majonezu.....
- domykam wszystkie szafki i półki w domu, pod tym względem jestem pedantką xD
- układam talerze 'typami' na suszarce, tzn. najpierw głębokie talerze, potem duże płytkie (i jeszcze wielkością, żeby wyglądało w miarę równo....), talerzyki itd.....
- od pająków trzymam się z daleka, bo mam arahnofobię, a jak jakiegoś 'strasznego' zobaczę to za każdy mrazem się boję, że ta paskuda mnie zaatakuje będzie mnie gonić :zawstydzony: :rotfl:

kochanamoniczka  

Wysłany: 2008-04-07, 18:17   

ja wariuje coraz bardziej... moje wariactwa i dziwactwa wychodzą ponad normę :P jeżeli tak wogóle można powiedzieć/napisać.....
ale cieszę się że nie jestem sama :D
że tacy ludzie też istnieja a to że czasem zachowujemy się jak świry tylko świadczy o naszej niepowtarzalności :rotfl:

fiu fiu już mi mózg zaczyna sie lansować od pracy :P :P

Nori  

Wysłany: 2008-04-07, 18:52   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

- Na biurku dosłownie zawsze mam jakis kubek. Przeważnie kilka...

- Sytuacja: Jestem smutny. Idę na zakupy. Po drodze mijam krzew... gapię się na niego i nie moge przestać się usmiechać. Idę dalej. Zwracam uwagę na wszelkie rosliny... i cieszę się jak durny ;p

- Przywykłem mówić, pytać, opowiadac rzeczy, których normalny człowiek raczej by nie mówił. Przykład: biologia, temat AIDS. Nie biorę narkotyków, nie piję, nie chodzę na dystkoteki. Ale to oczywiscie ja muszę wtrącić, że podczas całowania się na dyskotece można zarazić się AIDS. Dziewczyna może zacząć przecież krawić z nosa po narkotykach...

- Mam manię prywatnosci. Jesli ktos wchodzi do mnie do pokoju, to odruchowo wyłączam monitor. W krytycznych sytuacjach minimalizuję wszystkie okna. Mam porobione hasła na program pocztowy, Tlen, oraz w wielu miejscach w internecie. Historię stron usuwam dosyć często.

- Staram się ulepszać wszystko co umiem. Głównie przy PC... instaluję dziesiątki programów, deinstaluję je znowu. Męczę namietnie konfiguracje większosci używanych przeze mnie programów. I nie tylko... lubię konfigurować programy innym. Ktos chetny? :p

- W zimie chodzę na krótki rękaw, w srodku lata nabawiam się kataru. Czym to jest spowodowane? Stan mojego umysłu ma ogromny wpływ na moje ciało. Gdy mam dołek psychiczny, przeważnie nabawiam się conajmniej przeziębienia.

- Obgryzam nałogowo paznokcie. Cholerny nałóg, nie umiem z nim skończyć... no chyba, że musze ;) czytaj: skończylem obgryzać paznokcie około 2 tygodnie przed wyjazdem do dziewczyny. Zacząłem znowu obgryzać pod koniec mojego pobytu u niej...

- Gram w jedną grę już ponad 500h. Tyle licznik wskazał przy grze w internecie... W singleplayer też gram dużo.
Dowód tych 500h: http://de.xfire.com/profile/norrri/

- Zapominam na jakiej mieszkam ulicy, zapominam kiedy mam imieniny itp. Własnie stwierdzam, że zapomniałem własny numer telefonu... ciężko jest mi przypomnieć sobie wiele imion, nazwisk, dat... nawet twarzy. W sumie to nie wiem jak ja sobie radzę w szkole nie ucząc się w ogóle.
Reality fragmented in beliefs

http://www.lastfm.pl/user/Infocalypse/

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-04-07, 19:31   
   Polecający: google

- przed kazdym wyjsciem z domu sprawdzam czy założyłam każda czesc garderoby
- nie lubie gdy w lodówce jest kartonik po mleku w którym zostały dosłownie 2 krople, sprawdzam - gdy tak jest odstawiam go z powrotem i otwieram nowy ^
- gdy śpie musze miec otwarte drzwi z pokoju
- nie dzielę sie nigdy kołdra
- źle sie czuje w 'pustej' przestrzeni dlatego uwielbiam male zagracone pomieszczenia
- czasem mam takie dni ze jestem w stanie w godzine posprzatac caly dom, pod kazdym wzgledem
- czasem zasanawiam sie nad słowami, a nawet dosc czesto, ostatnio tym słowiem była niedziela.
- nie rusze sie z domu gdy moje wlosy nie beda wyprostowane ^
Colorblind napisał/a:
- nie zasnę bez małej poduszeczki, mogę nie mieć dużej, ale musze mieć taką małą, inaczej całą noc będę się wiercić, kręcić, gadać do siebie, jęczeć, buczeć itp. – bez małej poduszeczki nie ma spania

mam to samo ^

- gdy zamykam drzwi wyjsciowe, i zostaje juz tylko mała szparka, mam wrażenie że ktos biegnie i nagle odpycha mi te drzwi :x
- nie lubie przestrzeni której nie widze, przeszkadzaja mi sciany, według mnie powinny być ze szkła ^
- słysze głosy dosyc czesto, różne

moge wymieniac jeszcze dlugooo :x mysle ze oszczedze wam :D

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Nori  

Wysłany: 2008-04-07, 20:49   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

O własnie Absurd, przypomniałas mi o czyms.

Mania zamykania drzwi. Drzwi od mojego pokoju muszą być zamknięte, inaczej nie jestem w stanie się w ogóle skoncentrować. Ani na lekcjach, ani nawet na grze.
Gdy idę do łazienki, to sprawdzam kilkukrotnie czy jestem zamknięty... rodziców to najprosciej w swiecie wku*wiało. Powoli się tego oduczam. Gdy jestem sam na sam z dziewczyną zamykam nas na klucz w pokoju, bez różnicy na to co robimy.
Reality fragmented in beliefs

http://www.lastfm.pl/user/Infocalypse/

Alkoholowa  

Wysłany: 2008-05-06, 15:46   

Oł, takim niegrzecznym nawykiem u mnie jest nagminne przeklinanie na głos do... psa i na psa ;)

Oprócz tego nie potrafię zachować się stosownie w sytuacjach poważnych, zazwyczaj sama jestem zbyt poważna i nadmiernie spokojna (czyli innymi słowy - nudna), ale w takich momentach po prostu chce mi sie śmiać (np. dawne apele w szkołach - śmiech na sali, zawsze mnie wyprowadzano, a to nie moja wina jest).

Kiedy słyszę metalową/rockową/punkową piosenkę biorę do ręki gitarę i "koncertuję".

A to nabawiłam się od znajomego gitarzysty, który robił to nieświadomie (tak jak teraz ja), kiedy słyszę piosenkę to wybijam rytm palcami udając, że palce mam na gryfie. Proszę sobie wyobrazić w autobusie wariatkę stojącą przy rurce i udającą, że właśnie chwyta gryf...

No i kiedy odłączam prostownicę/suszarkę czekam aż wyda taki odgłos jak podczas odłączania jakiegoś sprzętu od komputera... Podobno to zboczenie męczy 3/4 informatyków ;)

Oprócz powyższych mam typowe szkaradne i odpychające nawyki schizofrenika

www.apn.mylog.pl
www.pogawedki.bloog.pl

Leilah  

Wysłany: 2008-05-06, 17:14   

Sama zakładałam podobny temat na innych forach,zatem wypowiem się z przyjemnością:)
Przed snem muszę chodzić po dwadzieścia razy siusiu,bo jeśli tylko przez myśl mi przejdzie,że może chce mi się siku,ale jeszcze o tym nie wiem to natychmiast się o tym dowiaduję..
Nie lubię spać w obcym miejscu,zaraz wszystkie stwory wychodzą z kątów i słyszę..głosy :szok: :przestraszony:
Oprócz tego nie zasnę,gdy w pokoju otwarta jest jakaś szufladka czy szafeczka.
Nie lubię chodzić po domu z tego samego względu z jakiego nie lubię spać w obcym miejscu.
Oprócz tego nie potrafię leżeć/siedzieć nieruchomo,zawsze muszę podrygiwać palcem u nogi,czy u ręki jakiś rytm..
Ogólnie jestem straszną pedantką,wszystko muszę robić bardzo dokładnie i po określoną liczbę razy.
Wiele takich wariactw(niekoniecznie moich) są wynikiem choroby zwanej "nerwica natręctw".Świetnie opisane jest to zjawisko w książce pt"Całując klamki"-polecam

kochanica Karczocha^^

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-06, 20:52   

Leilah napisał/a:
pt"Całując klamki"-polecam

czytałam i co więcej, zasugerowałam sie po tej książce i zaczęłam robic wiele dziwnych rzeczy, np. jak byłam sama w domu chodziłam po pokojach, zapalałam światło i zaglądałam w każdy kąt żeby się upewnić, czy nic tam nie siedzi. po parę razy...
potem też jak nadepnęłam na złączenie kostek to czułam się niepewnie :]

na szczęście powyższe wariactwa szybko mi minęły :]

ale do dziś i od zawsze mam czasem coś takiego, że jeżeli czegoś nie zrobię, nie przestawię, to męczy mnie to i siedzi mi w głowie dopóty tego nie zrobię/przestawię :]

-Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!

kupa.

Kochanica :luka:

Panna_Nikt  

Wysłany: 2008-05-16, 15:31   
   Polecający: google

To teraz ja :luka:

-jak jem czekoladę to zawsze całą.Nie rozumiem jak można zostawić chociaż troche :P

-gdy siedzę na lekcji ; słucham i... zawsze coś robie.a to maże po zeszytach,pisze coś,nie umiem siedzieć w bezruchu.

-zawsze mam przy sobie gume.I zawsze żuje.Nie ma dnia bym nie żuła gumy.

-śpiewam pod prysznicem , chodź totalne beztalencie w tym jestem :wstyd:

-uwielbiam spacery w śniegu i deszczu.zawsze wtedy wychodze przed dom i patrzę.

-zawsze gadałam z moim kotem,którego niestety już nie ma. teraz gdy do mojego domu przybędzie nowa kulka,musi się szykować :] zawsze rozmawiam z kotami.ogólnie z zwierzętami.

-gdy idę na zakupy po drobną rzecz,zawsze wracam z 5 siatkami .

-nienawidzę zimna,także w domu zawsze przebieram się w gruby sweter,zakładam ciepłe skarpety,kapcie i piję herbatę.to taki mój rytuał :luka:

-często sny mylą mi się z rzeczywistością

-nigdy nie kupuje nic na targach,bazarkach,pospolitych sklepach. Nawet gdy to mi się podoba.Myśl,że to będzie miała połowa miasta mnie przeraża.

-po 5 razy potrafię wahać się czy 8+7 to 15 .liczę to na palacach i to kilka razy,sprawdzam dwa razy tyle,dlatego zawszę na matmę trace mase czasu :wstyd:

-zawsze gdy się myje/przebieram w łazience zasuwam moje brązowe "ala żaluzje" .kiedyś mi się sniło,że ktoś mnie podglądał . ^^"

-zawsze zasypiam na brzuchu.w innej pozycji rzadko zasnę,no chyba,że to autobus. xd

-gdy odrabiam lekcje,lub zasypiam muszę mieć całkowitą cisze.

-poprawiam zawsze wszystkich . tzn "poszłem",nie umiem tego nie skomentować.kiedyś poprawiłam nauczycielkę... :wstyd:

-gdy wychodzę do szkoły sprawdzam czy mam plecak

-od kiedy mam dredy,boje sie kłasc byle gdzie. nawet w autobusie.gdziekolwiek,co wzbudza moje podejrzenie.boje sie,ze zarażę się wszami itp.

-nie umiem siedzieć nie ruchomo,muszę ruszac jakas czescią ciała : P
-jak idę ulicą to idę jak "święta krowa". niekiedy kogos przepuszczę,ale czasem nie uchylam się.inni muszą mnie przepuscic.nie wiem dlaczego tak mam.po prostu.prosto i przed siebie xd
-nigdy nie załoze czegos w kolorze różowym.

-uwielbiam ciekawe oczy.mam do nich słabośc. piwne,zielone.ahh.

ile tego jest.jeszcze więcej,ale póki co tyle (;
Sennego dnia w królestwie mroku...''

Odpowiedz do tematu