Moim zdaniem jeśli nie macie w sobie krzty życzliwości to nie pomagajcie innym.
ale co ma życzliwość do zakładania niezbyt sensownych tematów, z których nic nie wynika, bo autor np. nie napisał wystarczającej ilości danych, by móc odpowiedzieć na jego pytanie?
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
ale co ma życzliwość do zakładania niezbyt sensownych tematów, z których nic nie wynika, bo autor np. nie napisał wystarczającej ilości danych, by móc odpowiedzieć na jego pytanie?
Nie mówimy tutaj tylko o takich tematach....
_________________ Jestem superbohaterem i ratuję żółwie!
ale są także brane pod uwagę, poza tym jeśli szukana sucha informacja <przykład podałam wcześniej z kroplami visine> znajduje się na tym pierwszym miejscu w googlach to nie widzę sensu zakładania takowego tematu na forum
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Ja się odnosiłem do pierwszego posta, więc czepiaj się założyciela tematu, że został poruszony temat wizyt u lekarza.
Założyciel tematu odpowie ;p
Czy tylko założyciel tematu odnosi wrażenie, że pytanie na forum "co mi jest, boli mnie ręka/noga/kłuje mnie w boku/mam wysypkę/słabo widzę/nie mam okresu od trzech miesięcy" (niepotrzebne skreślić) jest cokolwiek idiotyczne? Skąd ktoś, kto siedzi po drugiej stronie łącza, mając do dyspozycji tylko tak skąpe informacje, nie mając nawet okazji widzieć pytającego, nie mówiąc już braku (zazwyczaj) odpowiedniej wiedzy medycznej, może wydać diagnozę??
Rozumiem, gdyby było to forum, poświęcone zagadnieniom medycznym, "Zapytaj specjalistę" czy coś w tym stylu. Podejrzewam, że dermatolog, mając do dyspozycji pewną ilość informacji na temat tej - powiedzmy - wysypki, potrafiłby zasugerować, w czym może leżeć problem. Dodając, że wizyta u lekarza byłaby jednak wskazana. Tyle, że to forum medycznym nie jest, lekarze raczej się tu nie kręcą, co nie przeszkadza ludziom pytać od czasu do czasu, co im jest, mimo, że nie podają nawet podstawowych informacji, dotyczących swojego stanu. Zabawa na ogół kończy się tak, że najlepsza rada, jaką dostają ci delikwenci to taka, aby udali się do lekarza.
I tego za diabła pojąć nie mogę - żeby dowiedzieć się czegoś takiego, trzeba koniecznie rejestrować się na forum, zakładać temat i pytać o to obcych ludzi? IMO to chyba naturalne, że jeśli niepokoi mnie coś w moim stanie zdrowia, idę do lekarza, koniec filozofii. Jeśli lekarz uzna, że nic mi nie jest, to mi o tym powie, a w razie czego skieruje mnie na niezbędne badania i wyśle do specjalisty. Od tego jest. I potrzebny do tego internet??
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2008-04-07, 20:35
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Cameron napisał/a:
Czyli im częstsze odsyłanie do google'a tym gorsze forum, gdyż każde takie odesłanie oznacza temat gdzie nie można dyskutować.
Co ma świadczyć o "jakości" forów?
A o czym dyskutować w temacie pokroju "piszę pracę na temat [...], skąd wziąć materiały?" albo "chcę studiować (tu następuje nazwa dowolnego kierunku), jak przebiega rekrutacja i jakie są przedmioty na tych studiach?"...? O kolorach?
Cameron napisał/a:
Jest jakiś przymus wypowiedzenia się w każdym temacie? Nie można po prostu zignorować, a temat niech poczeka na kogoś życzliwszego kto z chęcią pomoże?
A jest zakaz dyskutowania o tym, co kto o takich tematach myśli?
Cameron napisał/a:
jakiej by człowiek nie użył przeglądarki to nie ma żadnej gwarancji czy trafi na wiarygodne źródło
Jaką to gwarancję forum daje.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Czy tylko założyciel tematu odnosi wrażenie, że pytanie na forum "co mi jest, boli mnie ręka/noga/kłuje mnie w boku/mam wysypkę/słabo widzę/nie mam okresu od trzech miesięcy" (niepotrzebne skreślić) jest cokolwiek idiotyczne?
nie tylko założyciel tematu tak myśli bo i ja tak uważam, takowe pytania są idiotyczne, nie jesteśmy jasnowidzami, by przewidzieć o co tak naprawdę chodzi założycielowi tematu, bez dokładnych danych za wiele sie nie napisze. Poza tym cala ta zabawa związana z rejestracją jest wg mnie stratą czasu, rejestrować sie po to by napisać jeden post i już sie nie pojawić jak dla mnie szkoda zachodu.
Wysłany: 2008-04-08, 18:40
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Cameron napisał/a:
a Ty się mnie pytasz o czym można w nim dyskutować?
Pytam, co wg Ciebie świadczy o forów jakości.
Cameron napisał/a:
Ironizowanie nie zastąpi argumentów.
Czy argumentem jest szansa znalezienia na forum kogoś, kto będzie dbał o poprawność informacji? A czy on będzie wiarygodniejszym od źródeł za wiarygodne uznanych?
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
A o czym dyskutować w temacie pokroju "piszę pracę na temat [...], skąd wziąć materiały?" albo "chcę studiować (tu następuje nazwa dowolnego kierunku), jak przebiega rekrutacja i jakie są przedmioty na tych studiach?"...? O kolorach?
To nie jest pytanie o to co wg mnie świadczy o jakości forów i teraz proszę Cię, abyś mi wyjaśnił czemu zadałeś te pytania.
Zombwij napisał/a:
Czy argumentem jest szansa znalezienia na forum kogoś, kto będzie dbał o poprawność informacji? A czy on będzie wiarygodniejszym od źródeł za wiarygodne uznanych?
Z chęcią poznam Twoje stanowisko w tej sprawie. Tylko konkretnie, bo "źródła za wiarygodne uznane" to nie jest precyzyjne określenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum