Pierwszy wynalazek to CZASOWSTRZYMYWACZ, wtedy miałbym władze nad światem
Drugi, bardziej realny to taka funkcja w telefonie komorkowym dotycząca rozkładu jazdy pociągów i autobusów i w ogóle komunikacji. Często jestem w jakimś obcym miescie i nie mam pojecia o której cokoliwek wyjezdza z konkretnego miejsca. A np w tej chwili nie mam dostępu do rozkładu jazdy, to mozna by wysłać smsa i wtedy dostawało by sie na komórke wiadomosc o odjazdach itd
_________________ "w naszych źrenicach jest za mało Boga, a droga jest prosta, czy jest kręta droga?"
Podpisuję się pod pomysłem Color, to byłoby coś wspaniałego^^
Jeszcze coś do regulacji upływu czasu, żeby go zwalniać lub przyspieszać, w zależności od potrzeb. Samobieżne książki i notatki, żebym nie musiała ich dźwigać ze sobą ;P przypominajkę, która zaradziłaby mojej sklerozie i przypominała o wszystkim, o czym mam zwyczaj zapominać. I która przypomniały mi o jakimż to pożytecznym wynalazku zapomniałam teraz, kończąc pisanie tego posta ;P
Mi wystarczyłby tylko pojazd, który pokonywałby 500 km w 10 minut ;] i byłabym cudownie z tego powodu zadowolona
Ja również. Zwłaszcza, że pokonywałby wówczas 100 km w 2 minuty, jak wynika z moich obliczeń, a to byłoby bardzo niegłupie.
Nie pogardziłabym również maszynką do dokręcania dredów. Jeszcze nie wiem, jak miałby wyglądać, ale mogłoby to być coś w rodzaju rurki, do której wsadza się dreada, by po chwili wyciągnąć go w wersji całkowicie dodzierganej. Mocno ułatwiłoby mi to życie, bo po dwóch dniach reperacji, 2 złamanych szydłach, podziurawionych palcach i 10 dreadach wciąż oczekujących na poprawkę, nie mogę już na te podłe macki patrzeć:/
Czasowstrzymywacz byłby także przydatnym gadżetem. Zwłaszcza przy okazji pisania Bardzo Mądrych Prac i egzaminów - może wreszcie wyrobiłabym się w terminie.
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Nie pogardziłabym również maszynką do dokręcania dredów.
genialne w swojej prostocie ;]
ja bym sobie jeszcze zażyczyła takiego urządzenia, które samo za mnie robiłoby galaretki - programuję, że chcę smak pomarańczowy, sekunda i wyskakuje takowa galaretka, wciskam, że chcę lukrecję - bach wyskakuje - cudo ;]
Czasowstrzymywacz też by się przydał, w szczególności przed sesją ;], w czasie spotkań, by trwały dłużej i dłużej.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Czasowstrzymywacz owszem byłby dobry, ale do nauki lepszy byłby port do połączenia mózgu z komputerem. Coś jak w Matriksie, że się podłącza z tyłu głowy i ładuje co trzeba.
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Wolałabym mieć tradycjonalny czasowstrzymywacz niż dziurę z tyłu głowy, by podłączać swój mózg z komputerem, a fee - nie chciałabym takowego wynalazku, wolałabym zresztą sama się czegoś dowiadywać niż przesłać dane i już.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Jakas substancja chemiczna ktora bez zadnych skutkow ubocznych powodowalaby zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce.
sis napisał/a:
Zwłaszcza, że pokonywałby wówczas 100 km w 2 minuty, jak wynika z moich obliczeń,
Jezeli mowa o pojazdach ktore osiagaja predkosc maksymalna 3000 km to obliczenie nawet nawet. Ale pojazd do ktorego sie wsiada a w 10 minut pozniej mozna wysiasc 500 km dalej raczej nie nadawalby sie do tego aby do niego wsiasc a 2 minuty pozniej wysiasc 100 km dalej.
_________________ I nie za szybko tylko powoli
szybko nie wolno bo lapa boli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum